donderdag 21 februari 2013

Linguine met courgette en frutti di mare

Wat eten we vanavond? Een heerlijke pastamaaltijd van tweekleurige linguine (platte spaghetti) met zeevruchten. Aangevuld met een flinke hoeveelheid courgette en een kruidenkaassaus. Snel en makkelijk te bereiden.

maandag 18 februari 2013

Nasi met kipsaté

Wat eten we vanavond? Een snelle nasi-schotel met kipsaté (uit de diepvries). Meestal maak ik mijn saté en pindasaus zelf, maar omwille van de tijd deze keer een makkelijkere oplossing. De nasi bevat veel groenten en is lekker gekruid met veel Indonesische specerijen en ketjap.

donderdag 14 februari 2013

Gebakken krieltjes met paprika en champignons

Wat eten we vanavond? Een eenpansgerecht met gebakken krieltjes, rode paprika en kastanjechampignons. Op smaak gebracht met meegebakken rode ui, knoflook en pikante paprikapoeder. Naar wens te combineren met een stukje vlees of vis of gebakken plak kaas. Maar ook zonder dat is het heerlijk. Lekker snel en gemakkelijk!

woensdag 6 februari 2013

Ossenhaas met gorgonzola-spitskool

Wat eten we vanavond? Geroergebakte spitskool met gesmolten gorgonzola. Heerlijk met een in roomboter gebakken stukje ossenhaas. Daarbij in de oven geroosterde krieltjes. Eenvoudig, maar erg lekker.

zondag 3 februari 2013

Hartige taart met broccoli en zalm

Wat eten we vanavond? Een goed gevulde quiche met broccoli en zalmfilet. Deze keer op smaak gebracht met oude kaas en een fijn gehakt boullionblokje. Verder heb ik er eieren en slagroom in verwerkt. Het deeg voor deze hartige taart komt uit de diepvries.