Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor een ouderwets Hollandse maaltijd. Mooie gekookte stevige aardappelen met biologische rode kool met appel. Daarbij heb ik pittige gehaktballen gemaakt. De gehaktballen heb ik deze keer extra op smaak gebracht met een flinke schep Dijon mosterd en wat krokant gebakken uitjes. Een lekkere en vrij snelle avondmaaltijd voor een herfstige of winterse dag.
Weet jij al wat je vandaag gaat eten? Op 'Wat eten we vanavond' vind je recepten voor een goede maaltijd. Meestal snel en makkelijk te bereiden.
donderdag 13 november 2014
Rode kool met gehakballen
Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor een ouderwets Hollandse maaltijd. Mooie gekookte stevige aardappelen met biologische rode kool met appel. Daarbij heb ik pittige gehaktballen gemaakt. De gehaktballen heb ik deze keer extra op smaak gebracht met een flinke schep Dijon mosterd en wat krokant gebakken uitjes. Een lekkere en vrij snelle avondmaaltijd voor een herfstige of winterse dag.
zaterdag 8 november 2014
Risotto met bospaddenstoelen
Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor een smakelijke risotto in herfstsfeer. Heerlijk met een ruime hoeveelheid paddenstoelen. De smaak word verder mede bepaald door het gebruik van een mooie volle rode wijn, bouillon van bospaddenstoelen en pittige Pecorino kaas. Voor de kleur en ook voor de smaak heb ik er nog wat tuinerwtjes aan toegevoegd.
donderdag 6 november 2014
Pasta met spinazie en zeevruchten
Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een snelle pastamaaltijd. Ik heb vandaag gekozen voor (biologische) schelpmacaroni als basis. Als groente zit er spinazie a la crème (diepvries) doorheen. Daarnaast heb ik een mix van zeevruchten, zoals garnalen, mosselen, krabsticks (ook uit de diepvries) gebruikt in het recept. Het geheel heb ik extra op smaak gebracht met wat roomkaas met kruiden. Het resultaat? Een eenvoudige maaltijd die binnen een half uur op tafel staat.
woensdag 29 oktober 2014
Genieten bij Chateau Neercanne en eetcafé El Python
Wat eten we vanavond? Vandaag geen recept voor een lekkere maaltijd. Deze keer twee korte recensies van de gelegenheden in en bij Maastricht waar ik de afgelopen week heb gegeten: Chateau Neercanne en Eetcafé El Python. Twee totaal verschillende entourages, maar beide zeer de moeite waard als het gaat om sfeer en kwaliteit van het eten. Wellicht een idee voor als je een keer in de omgeving van Maastricht bent.
vrijdag 17 oktober 2014
Vegetarisch gevulde tacoschaaltjes
Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor taco's, maar dan een beetje anders. Ik heb tacoschaaltjes gebruikt in plaats van tacoschelpen, omdat de schaaltje wat makkelijker te vullen en te eten zijn. Als je liever tacoschelpen eet, kan je die ook gewoon gebruiken voor dit recept. Voor de vulling heb ik gekozen voor een lekker pittige en vegetarische mix van ui, kidney beans, mais en zoete puntpaprika. De mix heb ik op smaak gebracht door er een potje tacosaus doorheen te doen. Het kan natuurlijk ook met eigen kruiden. De vulling en de tacoschaaltjes heb ik apart op tafel, zodat iedereen aan tafel zelf de schaaltjes kan vullen en jalapeño pepers en kaas naar smaak kan toevoegen.
Abonneren op:
Posts (Atom)