donderdag 18 augustus 2011

Tagliatelle al ragu

Vanavond eten we weer eens een klassieker uit de Italiaanse keuken. Lekkere verse tagliatelle met een mengsel van verse biologische producten als winterwortel, bleekselderij, romatomaten en reepjes rundvlees.

dinsdag 16 augustus 2011

Zomerse salade met rucola, avocado, champignons en gamba's

Wat eten we vanavond? Een heerlijk frisse salade, passend bij de buitentemperatuur. Een lekkere combinatie van rucola, champignons, avocado, rode ui en in knoflook gemarineerde gamba's. Daarbij een simpele dressing van pittige olijfolie, limoensap, zout en peper. Lekker met stokbrood.

zaterdag 13 augustus 2011

Bami met gemarineerde kip

Wat eten we vanavond? Bami. Deze keer heb ik als groente bleekselderij, winterwortel en rode paprika gebruikt. Daarnaast heb ik er in pittige ketjapsaus gemarineerde kipfilet doorheen gedaan.

dinsdag 9 augustus 2011

Rijst met pangafilet, kruidenkaas, komkommer en roerbakgroenten

Wat eten we vanavond? Rijst met een heerlijkse saus gebaseerd op vis en kruidenkaas. Als vis heb ik pangafilet gebruikt. Verder bestaat de saus uit ui, komkommer, roomkaas met kruiden en wat roerbakgroenten. Ik heb er op het laatst nog wat gerookte zalm aan toegevoegd, maar het is ook lekker zonder de zalm.

zondag 7 augustus 2011

Salade met penne, tomaat, gerookte kip, olijven, mozzarella en basilicum

Wat eten we vanavond? Een pittige pastasalade. Het lekkere weer geeft daar ook wel aanleiding toe. Deze salade heb ik gemaakt met trostomaten, zwarte (Taggia) olijfjes, bolletjes mozzarella en pijboompitjes. Het geheel is op smaak gebracht met wat gemalen chilipepers, ruim knoflook en verse basilicum in combinatie met een dressing met witte wijnazijn en Dijon mosterd.