dinsdag 12 maart 2013

Jam­ba­laya met cho­ri­zo en kip

Wat eten we vanavond? Een pittige jambalaya. Een rijstschotel met kipreepjes, chorizo en diverse groenten. Erg lekker. Houd rekening met een iets langere bereidingstijd (ca. 45 min.). Het recept is afkomstig van www.ah.nl.

donderdag 7 maart 2013

Pasta met spinazie, worstjes en gorgonzola

Wat eten we vanavond? Gewoon een heerlijke  pasta met spinazie (diepvries). Daardoorheen ook nog goudbruin gebakken (biologische) runderchipolata (worstjes) en lekker pittige gorgonzola. Snel te bereiden, dus ideaal voor een doordeweekse avond.

maandag 4 maart 2013

Gegrilde zalm met venkel

Wat eten we vanavond?Een stukje gegrilde biologische zalmfilet. Mooi rose van binnen. Daarbij gebakken venkel met wat gesmolten milde blauwschimmelkaas. Als je wilt kun je er mooie gekookte aardappeltjes bij serveren (ik heb die achterwege gelaten).

zondag 3 maart 2013

Tonijnburgers met krieltjes en paprika

Wat eten we vanavond? Lekker goudbruin gebakken en zelfgemaakte tonijnburgers (van MSC gecertificeerde tonijn uit blik). Gecombineerd met gebakken krieltjes en meegebakken stukken rode paprika. Snel, eenvoudig en lekker.

zondag 24 februari 2013

Pastitsio (Griekse ovenschotel)

Wat eten we vanavond? Een hartverwarmende en stevige ovenschotel met pasta. Een Griekse variant op de Italiaanse lasagne. Twee lagen penne, een laag tomaat-ui-gehaktmengsel en een laag bechamel-kaassaus. Het resultaat is erg lekker. Houd wel rekening met een langere bereidingstijd (1-1,5 uur).