woensdag 26 oktober 2011

Rigatone met spinazie, tapenade en gebakken kabeljauw

Vanavond eten we een snelle pastamaaltijd. Deze keer mezzi rigatone met spinazie en pecorino romano (kaas) en een tapenade van zongedroogde tomaten en groene olijven. Daarbij heb ik een lekker stukje in roomboter gebakken kabeljauw geserveerd. Snel klaar te maken en zeer smakelijk.

zaterdag 22 oktober 2011

Gebakken zalm met zuurkool, druiven en rijst

Vanavond eten we een heerlijk stuk zalmfilet met zuurkool. De zalm heb ik mooi goudbruin gebakken in roomboter. Niet te lang, want de zalm moet van binnen mooi sappig en rosé zijn. De zuurkool heb ik gemengd met gekookte rijst en gehalveerde witte druiven. Een prima combinatie en snel klaar.

donderdag 20 oktober 2011

Bami met pindasaus en kroepoek

Vanavond eten we weer eens bami. Heel eenvoudige met wokgroenten uit de diepvries. Daarnaast heb ik er in pittige ketjapsaus gemarineerde kipfilet doorheen gedaan. Het geheel heb ik afgemaakt met wat zelfgemaakte pindasaus en kroepoek.

zondag 16 oktober 2011

Tomatensoep met mozzarellabolletjes

Vanavond eten we een zelfgemaakte tomatensoep. Geen gewone tomatensoep, maar een beetje anders. Helaas niet uit eigen koker, maar uit Delicious. Heerlijk met mozzarellabolletjes, kerstomaatjes, verse basilicum, enz. Daarbij heb ik parmezaan-knoflookpistoletjes geserveerd. Bij wijze van uitzondering heb ik deze keer een tijdrovend recept geplaatst. Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1,5 - 2 uur.

vrijdag 14 oktober 2011

Tonijn-limoenrigatone (pasta)

Vanavond eten we een pastamaaltijd 'anders'. Het recept komt uit Delicious Magazine, uiteraard wel met een kleine aanpassing mijnerzijds. Met een ruime hoeveelheid tonijn en wat kappertjes. Op smaak gebracht met een rijke mix van kruiden, ansjovis, knoflook, limoen, mosterd en kappertjes.