donderdag 31 mei 2012

Rijst met lamsgehakt, boontjes en paprika in Indiase kormasaus

Wat eten we vanavond? Lamsgehaktballetjes in een heerlijke Kormasaus. Aangevuld met sperzieboontjes en paprika en witte rijst. Alles bij elkaar weer een heerlijke maaltijd die in een half uurtje op tafel kan staan.

woensdag 30 mei 2012

Penne met spinazie, gorgonzola en spekjes

Wat eten we vanavond? Biologische pasta met biologische (diepvries)spinazie. Heerlijk pittig op smaak gebracht met uitgebakken biologische spekjes en gorgonzola. Snel klaar en lekker.

vrijdag 25 mei 2012

Gehaktballen met bloemkool en röstirondjes

Wat eten we vanavond? Heerlijke knapperig gebakken gehaktballen. Met lekkere goudbruine röstirondjes en bloemkoolroosjes. Niks bijzonders, maar gewoon een eenvoudige, maar smakelijke maaltijd.

dinsdag 22 mei 2012

Rijstsalade met Turks gekruide kip, paprika en komkommer

Wat eten we vanavond? Een verrassende rijstsalade. Heerlijk met pittig (Turks) gekruide kipfilet, rode paprika en komkommer. Op smaak gebracht met een dressing van olijfolie, limoensap en ruim gedroogde munt. Een lekker frisse maaltijdsalade, prima geschikt voor een zomerse dag als vandaag.

vrijdag 18 mei 2012

Pasta met gerookte kip, olijven, tomaat en buffelmozzarella met pesto

Wat eten we vanavond? Een heerlijke pasta met verse tomaten, gerookte kip en heerlijk Taggia olijven. Daarbij plakjes buffelmozzarella met wat pesto erop. De pasta heb ik op smaak gebracht met wat pesto en knoflook. Overigens heb ik de zowel penne als fusilli gebruikt.

donderdag 17 mei 2012

Zalmhaasje met gegrilde groene asperges en krieltjes in de schil

Wat eten we vanavond? Een mooi stukje zalm met heerlijke gegrilde groene asperges. Daarbij in de schil gekookte krieltjes. Zeer smakelijk bij elkaar met een redelijk korte bereidingstijd.

woensdag 16 mei 2012

zondag 13 mei 2012

Rundervinken met sperziebonen en röstirondjes

Wat eten we vanavond? Een eenvoudige snelle hap op deze zondag. Röstirondjes uit de oven, beetgaar gekookte sperzieboontjes en biologische rundervinken gebakken in kruidenboter. In 30-45 minuten op tafel.

zaterdag 12 mei 2012

Hartige taart met tonijn en verse tuinerwten en kruidenkaas

Wat eten we vanavond? Een hartige taart of quiche met tonijn. De tonijn heb ik gecombineerd met verse tuinerwten, ui. Dit alles heb ik op smaak gebracht met roomkaas met kruiden en paprikapoeder.

vrijdag 11 mei 2012

Schelpmacaroni met chorizo en tomaat

Wat eten we vanavond? Een eenvoudige en snelle pastamaaltijd. Deze keer gemaakt met schelpmacaroni, uitgebakken chorizo, ui en trostomaten. Ik heb er verder nauwelijks smaak aan toegevoegd, dat heeft het nodig.

donderdag 10 mei 2012

Marokkaans gekruide rijstschotel

Wat eten we vanavond? Witte rijst met een mix van paprika en stukjes biologische runderchipolata. Ik heb een pot Marokkaanse Taginesaus (abrikoos/koriander) gebruikt om het geheel verrassend (en een beetje pittig) op smaak te brengen. Een heerlijk combinatie die binnen een half uur op tafel staat.

woensdag 9 mei 2012

Ovenschotel met aardappel, garnalen en geitenkaas

Wat eten we vanavond? Een ovenschotel die je ook in een grote koekenpan zou kunnen bereiden. In de schotel zitten aardappelschijfjes, gegrilde paprika, zwarte olijven, tijgergarnalen en wat zachte geitenkaas. Daarnaast ei en mediterrane kruiden.